Codziennie świeże pieczywo...

Nasze propozycje

Strona głównaPrzepisy

Nie wiedzą Państwo, z czym skomponować nasze pieczywo? Zapraszamy do wypróbowania naszych przepisów na pyszne i nietrudne do przyrządzenia przekąski!

Bruschetta z pomidorami, czosnkiem i ziołami

Skład:

Sposób przyrządzenia:

  1. Kromki chleba obficie polać oliwą z oliwek.
  2. Następnie podgrzewać je na na patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste i chrupiące.
  3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
  4. Do pomidorów dodać czosnek.
  5. Do pomidorów dodać zioła oraz sól i pieprz do smaku.
  6. Tak przyrządzone pomidory układać na ciepłe grzanki i podawać od razu.

Ciabatta z szynką parmeńską, mozzarellą i pomidorem

Skład:

Sposób przyrządzenia:

  1. Kromki ciabatty polać oliwą z oliwek.
  2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
  3. Do pomidorów dodać zioła oraz sól i pieprz do smaku.
  4. Szynkę parmeńską ułożyć na pieczywie.
  5. Następnie ułożyć ser, dodać przypraw do smaku.
  6. Przygotowaną mieszankę pomidorową ułożyć na plasterkach sera.

Ciabatta na ciepło z kurczakiem i serem brie

Skład:

Sposób przyrządzenia:

  1. Kromki ciabatty polać oliwą z oliwek.
  2. Na pieczywie ułożyć wcześniej przyrządzane piersi z kurczaka.
  3. Następnie ułożyć ser brie.
  4. Podgrzać w piekarniku lub na patelni, aż pieczywo stanie się złociste i chrupiące, a ser się lekko rozpuści.
  5. Pomidora pokroić na plasterki.
  6. Ułożyć sałatę lodowa i plasterki pomidora na plasterkach sera.
  7. Następnie udekorować majonezem.
  8. Dodać przypraw do smaku.

Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i rukolą

Skład:

Sposób przyrządzenia:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
  2. Posmarować pieczywo masłem lub chrzanem.
  3. Ułożyć na pieczywie tuńczyka.
  4. Następnie ułożyć kawałki jajka.
  5. Posypać rukolą.
  6. Dodać przypraw do smaku.

Panini z warzywami

Skład:

Sposób przyrządzenia:

  1. 2 kromki podłużnego pieczywa podgrzać w piekarniku lub na grillu.
  2. Polać oliwą z oliwek.
  3. Posmarować masłem czosnkowym.
  4. Pieczywo obłożyć warzywami.
  5. Udekorować bazylią.
  6. Dodać przypraw do smaku.